Lecture Series „Data Practices“ – Clancy Wilmott (Manchester): „Para-site: tables, topologies and treachery in everyday data practices“
Dienstag, 11. Dezember 2018, 18:00-20:00 Uhr
Clancy Wilmott (Manchester) on "Para-site: tables, topologies and treachery in everyday data practices"

The lecture series on “Data Practices” explores data “in motion”, both theoretically, empirically and methodology. The proliferation of data-intensive media requires researchers to develop their conceptual vocabulary and socio-technical understanding of data production, calculation and their underlying practices and infrastructures. Throughout the lecture series, we ask how a praxeological account can enable us to account for the movement and transformation of data. We consider data practices as those practices involved in the making, calculation, storage, accounting and valuation of data among others which are socio-material and entangled with infrastructures. The lecture series is jointly organised by the DFG graduate school “Locating Media” and the DFG cooperative research centre “Media of Cooperation”.

AH - A 217/18

Prof. Dr. Carolin Gerlitz